Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszczyk ukraiński

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
20 dag
fasola biała
10 dag
cebula
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
sok z buraków
1 szklanka
ziemniaki
2 sztuki
buraki
3 sztuki
kapusta włoska
20 dag
olej
1 łyżka
cukier
sól
Sklep Prymat
koperek
1 pęczek
śmietana
3 łyżki
bulion na żeberkach
2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk ukraiński

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Na drugi dzień gotujemy. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę mięso, starte na tarce/poszatkowane warzywa. Całość zalewamy bulionem, dodajmey fasolę, posiekany koperek, doprawiamy do smaku, podajemy z odrobiną śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak