Sposób przygotowania

Biszkopt upiec wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/134928/biszkopt-do-tortu.html, przeciąć go na dwa krążki. Opakowanie masy śmietanowej malinowej ubić z 400 ml śmietany 30%.
I krążek posmarować 1/2 masy malinowej, ułożyć plasterki truskawek, rozsmarować resztą masy, przykryć drugim krążkiem, Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, ostudzić, lekko nasączyć połową wierzch biszkoptu. Zrobić krem budyniowy
- w 200 ml mleka rozpuścić opakowanie kremu budyniowego, drugie 200 ml mleka zagotować, dodać rozpuszczony krem, gotować aż powstanie krem, ciągle mieszając, ostudzić. Ubić 400 ml śmietany 30 %, dodać ostudzony krem i 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny. Posmarować dość grubo wierzch i boki biszkoptu.
Truskawki pokroić w plastry i udekorować nimi wierzch tortu,oraz listkami z czekolady, brzegi obsypać grubo wiórkami z gorzkiej czekolady, polać tężęjącą galaretką.
Wstawić na całą noc do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda ślicznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pieknie sie prezentuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    piękny, musiał być smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    cudny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !