Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Patisony z niespodzianką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
2 szt
cebula
1 szt
ryż
20 dag
mielone mięso drobiowe
30 dag
olej
2 łyżki
czosnek
2-3 ząbki
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
parmezan starty
10 dag
patison
kilka szt
bulion warzywny
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony z niespodzianką

Ryż zagotować w 0,5 l wody z pokruszoną kostką bulionową, wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż wchłonie cały płyn. Odstawić pod przykryciem na 15 minut. Z patisonów odciąć wierzchy, wybrać włóknisty miąższ i pestki. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyć 5 minut, ciągle mieszając. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z ryżem i serem. Farsz doprawić do smaku i wymieszać. Patisony napełnić farszem, ustawić w rondlu, wlać 0,5 szklanki wody z rozmieszanym koncentratem pomidorowym. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak