Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z nerek wieprzowych Eli

5.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nerki wieprzowe
1.5 kg
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
1 łyzka
olej
4 łyżki
mąka pszenna
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
6 ziarenek
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z nerek wieprzowych Eli

Nerki umyć i osuszyć.Każdą nerkę przekroić w poprzek.Połówki przekroić wzdłuż na pół.Z nerek dokładnie wyciąć wszystkie żyłki.Pokroić nerki w kostkę,zalać zimną wodą,zagotować i odcedzić.Zagotować i odlać jeszcze 2-3 razy i odsączyć.Cebule posiekać.W rondlu rozgrzać olej,dodać nerki,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć razem około 10 minut.Dodać czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do wieprzowiny,paprykę,jeszcze chwilę smażyć,podlać wodą i dusić około 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą wlać do gulaszu i zagotować.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:04
Dobry gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak