Sposób przygotowania

Dzień wcześniej mięso kroimy w plastry grubości 1 cm, nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki. cebule kroimy w pół krążki, mieszamy i szklimy na patelni. Warzywa kroimy w plasterki. Następnie każdą porcję karkówki obsmażamy na patelni i układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym. Warstwa mięsa, warstwa cebuli i warstwa warzyw do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny tworzyć warzywa. Całość zalewamy bulionem i pieczemy 120 min w piekarniku w temperaturze 190 stopni celsjusza. Na koniec w trakcie pieczenia sos możemy zaprawić mąką. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !