Sposób przygotowania

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Porcję rosołową zalać wodą dodać obrane marchewki ziele ,liść laurowy i wstawić na ogień.Jak się zagotuje posolić. Ugotowany rosół przelać przez sito do drugiego garnka i zagotować. Dodać ryż , pokrojoną marchewkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Uwielbiammmmm,,dość czesto go robie jak mam lenia na gotowanie ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Rosołu z ryżem jeszcze nie jadłam. U nas albo z makaronem, albo z ziemniakami gotowanymi osobno.
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Ja też z ryżem jeszcze nie jadłam ale na pewno spróbuję ;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super przepis!!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    i ja jeszcze z ryżem nie próbowałam ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taki rosołek najlepszy na kaca :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !