Sposób przygotowania

1. Pory oczyszczamy. Cebulę obieramy. Ziemniaki obieramy i myjemy. Wraz z porem i cebulą kroimy w plastry.
2. Na małym ogniu roztapiamy masło. Wkładamy pory i cebulę, dusimy ok 10 min. Dodajemy ziemniaki. Doprawiamy i jeszcze chwilę dusimy. wkładamy liść laurowy. Wsypujemy tymianek i majeranek. Dusimy jeszcze 15 min.
3. Do warzyw wlewamy wrzący bulion i gotujemy 30 min na małym ogniu. Zupę zabielamy śmietaną, miksujemy i studzimy.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    pewnie musi być smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !