Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka paprykowo -mięsna

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone
50 dag
papryka czerwona
3 szt
papryka żółta
3 szt
pietruszka zielona
1 natka
mozzarella
10 dag
olej do smażenia
1 łyżka
boczek wędzony
5 plastrów
jajko
1 szt
tymianek
1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka paprykowo -mięsna

Z umytej papryki powycinać gniazda nasienne , a następnie pokroić ją na duże kawałki.
Mięso wymieszać z posiekanym tymiankiem i jajkiem.Doprawić do smaku.
Zaroodporne naczynie wyłożyć folią i posmarować olejem.Następnie na dno wyłożyć papryke, a na boki plastry boczku.Rosetrzeć na paprycę połowę mięsnej masy.Na wierzch nałozyć pokrojoną w kostkę mozzerellę , a na nią pozostałą część mięsa.Całość zapiekać w temperaturze 200stopni około pół godziny. Po wyciągnięciu udekorować świeżą natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak