Sposób przygotowania

Cukinię pokroić w plastry, posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Obsmażyć na oliwie, aż się lekko zrumieni. Dodać pokrojony szczypior i chwilkę razem smażyć. Posypać sporą ilością ziół prowansalskich. Jajka roztrzepać w miseczce, dodać sól i pieprz, zalać cukinię na patelni i smażyć aż się zetną (trzeba troszkę „podziurawić” masę – wtedy lepiej się zetnie). Można wstawić pod grill w kuchence aby wierzch się zrumienił.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ciekawa propozycja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo ciekawa - i myślę, że w najbliższym czasie wypróbuję takie danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo apetyczna potrawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !