Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone
20 dkg
woda
1.5 l
olej
4 łyżki
włoszczyzna
1 pęczek
śmietana
1/2 szklanki
mąka
1 łyżka
przyprawa uniwersalna
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
makaron gwiazdki
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Włoszczyznę umyć obrać i drobno pokroić po czym zagotować. Grzyby umyć i namoczyć w zimnej wodzie po czym gotować razem z włoszczyzną do miękkości. Wyjąć grzyby i gdy ostygną trochę posiekać i znowu wrzucić do zupy. Dodać pozostałe składniki i zaprawić śmietaną i mąką i ponownie ugotować. Makaron ugotować osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.08.2012 05:55
dobra
Juleczka20 27.07.2011 19:54
smaczna
Małgorzata113 07.06.2011 18:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak