Sposób przygotowania

Wieprzowinę pokroić w kostkę, wrzucić ją na rozgrzany olej, posolić, posypać pieprzem i chili, chwilę podsmażyć. Wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostki bulionowe. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.1 godzinę (do miękkości). Dodać przecier pomidorowy. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Gotowy gulasz posypać rzeżuchą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    apetycznie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    zgadzam się z powyższymi opiniami apetycznie wygląda:) i rzezucha to dobry dodatek:)
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo smakowicie wygląda ten gulasz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !