Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka z płucek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płuc wieprzowych
50 dag
ziemniaki ugotowane
50 dag
jajko
2 sztuki
ziemnaiki surowe
15 dag
cebula
20 dag
smalec
5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 dag
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz ziarenka
5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z płucek

Płucka ugotowane w zupie przepuścić przez maszynkę wraz z ugotowanym w łupinach i obranymi kartoflami i przesmażoną cebulą. Utrzeć masę osolić dodać trochę gałki muszkatołowej wbić 2 całe jajka lub zastąpić je utartymi na tarce surowymi ziemniakami wyrobić rondelek lub foremkę ogniotrwałą wysmarować tłuszczem wsypać tartą bułkę włożyć masło i upiec w średnio gorącym piecu włożyć na półmisek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.06.2011 19:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak