Sposób przygotowania

1. Ciasto: mąkę zagnieść z jajkiem, olejem, szczyptą soli i taką ilością wody, aby ciasto było sprężyste (ok. 3/4 szkl.)
2. Farsz: ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Obierz, zmiel razem z kiełbasą. paptyke umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do masy ziemniaczanej razem z papryką, połącz, przypraw.
3. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. na każdym ułóż po 1-2 łyżeczki farszu, brzegi starannie zlep. Włóż do wrzącej, osolonej wody. Gdy wypłyną, gotuj 3 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to oryginalne pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne pierożki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !