Sposób przygotowania

Por oczyścić.Marchewkę,ziemniaki i jabłka obrać i pokroić w kostkę.W rondelku rozgrzać masło wrzucić por i zeszklić.dodać pokrojone warzywa ja jabłka.Dolać wodę,posolić i gotować ok.20 minut.Plasterki wysmażyć na suchej patelni.
Warzywa razem z wywarem zmiksować na gładki krem.Do zmiksowanych składników dolać sok jabłkowy.Połączyć ze śmietaną.Przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Do każdej porcji włożyć plasterek zesmażonego boczku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszności
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie i lekko
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja takiego dania nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ciekawe danko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takiego zestawienia nie spotkałam....ciekawe...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię taki krem z warzyw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !