Sposób przygotowania

Zaczynamy od truskawkowego musu, bo to wymaga troszkę czasu.
Truskawki przeciskamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy brązowy cukier i gotujemy bez przykrycia na małym ogniu przed godzinę, mieszając od czasu do czasu i zbierając powstającą piankę. Studzimy.
Czekolady roztapiamy w rondelku razem z masłem. Jajka ubijamy z cukrem i ekstraktem waniliowym mikserem przez 5 minut, dodajemy ostudzoną masę czekoladową i miksujemy jeszcze przez 3 minuty. Dodajemy mąkę i mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy.
Przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut.
Ser, śmietankowy ser twarogowy, ubijamy mikserem na gładko, dodajemy powoli mleko skondensowane z puszki, cały czas mieszając, wbijamy po jednym jajku nie przerywając mieszania.
Wyjmujemy ciasto z piekarnika, zmniejszamy temperaturę w piecu o 10 stopni. Masę serową wylewamy na masę czekoladową. Na masie serowej robimy kleksy z musu truskawkowego.
Ciasto pieczemy przez 35 minut w 160 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku, żeby nie opadło..

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Ojojoj! Jakie pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wygląda tak apetycznie, że aż mi ślinka cieknie! bardzo ciekawe połączenie z tym brownie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    cudne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetycznie wygląda
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj , ślicznie wygląda...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Ależ ono cudownie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !