Sposób przygotowania

Zupkę robi się bardzo szybko, potrzeba mniej niż 30 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostke, zalewamy wdoą wsypujemy pół łyzeczki soli i nastawiamy na gazie. W tym czasie kroimy w grube kawałki wcześniej umyty szczypiorek, koperek i oczywiscie botwinkę. Kiedy ziemniaki zaczną sie gotować wrzucamy całą zieleninę i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. kiedy warzywa są miękkie podajemy, możemy zabielić śmietanką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Mysiunia, a co ona taka bledziutka?! :-) ja uwielbiam taką wiosenną zupkę
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    miałam niedużo botwinki, a w dodatku zapomnialam dodać kwasku:) jednak w smaku była na prawdę wyśmienita:) to moja ulubiona zupka i juz nie mogłam się doczekać aż ją wreszcie zrobię:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !