Sposób przygotowania

Margaryne utrzyj z cukrem. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka kolejno dodawaj do ucieranej masy maślanej. Dosyp mąkę wymieszaną z migdaałami oraz proszkiem do pieczenia. Dolej mleko, ciasto wymieszaj mikserem, na koniec dodaj pianę ubitą z białek, wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż pergaminem, na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz przez 25 minut w temperaturze 175 stopni, wystudż. Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść podgrzewając. Śmietanę ubij, wymieszaj z jogurtem, cukrem i żelatyną. Rozsmaruj na zimnym cieście. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuść w 2 szklankach wrzątku. Agrest przebierz, rozłóż na kremie jogurtowym. Zalej tężejącą galaretką. Torcik schładzaj kolejne 2 godziny. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    przepis wspaniały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !