Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Saciwi z rybą

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba o białym mięsie
0,5 kg
orzechy włoskie
0,5 szkl.
ocet winny
0,5 szkl.
cebula biała
3 szt
ząbki czosnku
4 szt
Cynamon mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
ziarna kolendry
1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
8 szt
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
goździki mielone
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Saciwi z rybą

Rybę oczyścić, pokroić na kawałki i zalać osoloną wodą, tak, aby przykryło rybę. Dodać listki laurowe i ziarnisty pieprz. Gotować ok. pół godziny na małym ogniu. Następnie ostrożnie wyjąć rybę i ułożyć ją na półmisku.
Orzechy zemleć razem z czosnkiem, dodać potłuczone nasiona kolendry, sol, paprykę i pieprz mielony. Rozprowadzić w rybnym wywarze (ok. 1,5 szkl) i wlać do rondla. Wrzucić drobno posiekaną cebulę i gotować 10 minut.
W occie winnym rozpuścić cynamon i mielone goździki. Dodać do sosu i gotować jeszcze 10 minut. Gorącym zalać rybę i ostudzić. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.08.2011 08:17
ale wypasione jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak