Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, pokroić na kawałki i zalać osoloną wodą, tak, aby przykryło rybę. Dodać listki laurowe i ziarnisty pieprz. Gotować ok. pół godziny na małym ogniu. Następnie ostrożnie wyjąć rybę i ułożyć ją na półmisku.
Orzechy zemleć razem z czosnkiem, dodać potłuczone nasiona kolendry, sol, paprykę i pieprz mielony. Rozprowadzić w rybnym wywarze (ok. 1,5 szkl) i wlać do rondla. Wrzucić drobno posiekaną cebulę i gotować 10 minut.
W occie winnym rozpuścić cynamon i mielone goździki. Dodać do sosu i gotować jeszcze 10 minut. Gorącym zalać rybę i ostudzić. Podawać na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ale wypasione jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !