Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, studzimy.Mielone mięsko mieszamy z czosnkiem(przeciśniętym przez praskę ),posiekanym suszonym pomidorkiem, bułka tartą i jajkiem.Doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi ( najlepiej pokropić je oliwą ) formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Przygotowane klopsiki podsmażamy na rozgrzanej oliwie (ew.oleju)ok.2-3 minut aż się zarumienią. Następnie owijamy klopsiki makaronem i tak przygotowane kuleczki smażymy na głębokim tłuszczu jakieś 5-6 minut odsączamy z tłuszczu i gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wyglądają
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Znakomity przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !