Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy tak długo ,aż masa będzie lśniąca i bez kryształków cukru.Na sam koniec wymieszać drewnianą łyżką z przesianą mąką . Napełniamy masą w rękaw cukierniczy i wyciskamy kształty według swojego upodobania na papier do pieczenia ułożony na blaszce. Piekarnik nagrzać do 90 stopni, włożyć bezy i suszymy przez 90 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Już wiem co zrobię z białkami króre mi zostały po wczorajszym creme brublee :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo je lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam je, ale jakoś nigdy ich sama nie zrobiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !