Przepis i sposób przygotowania na: Motylek
Białka ubić z cukrem kryształem na bezę, dodać żółtka i ubijać ,aż masa zwiększy swoją objętość. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym, delikatnie wymieszać . Ciasto upiec w okrągłej tortownicy. Pieczemy około 30-35 min w temp 170-180st.
Krem czekoladowy:
Budyń czekoladowy ugotować na mleku i ostudzić. Cukierki drobno pokroić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cały czas ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń,na koniec pokrojone cukierki i delikatnie wymieszać je z kremem.
Masa śmietankowa:
Śmietanę kremówkę zagotować z białą czekoladą ,schłodzić. Zimną śmietankę ubić na sztywno ze śnieżką.
Ciasto przekroić na 3 krążki nasączyć kawą rozpuszczalną, przełożyć kremem czekoladowym i wstawić na 2 godz do lodówki. Zastygnięte ciasto przecinamy na połowę i odwracamy tak, aby nadać kształt skrzydeł motylka, ciasto pokrywamy masą śmietankową i przy pomocy dekoratora wyciskamy wyższe wzory,wylewamy na wierzch gęstniejącą galaretkę i na środku kładziemy banana posmarowanego gęstą galaretką(dzięki temu nie ściemnieje)dowolnie dekorujemy owocami.