Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na zimno
5 łyżek cukru z 3 żółtkami i kakao, utrzeć, dodać letnią żelatynę, a na koniec 2 ubite białka. Szybko wymieszać, przelać na blachę, równo rozprowadzić po całym dnie i wstawić do lodówki. -2 warstwa:
5 łyżek cukru z 3 żółtkami i 1 cukrem waniliowym utrzeć do białości, dodać letnią żelatynę, a na koniec 2 ubite białka. Szybko wymieszać, przelać na kakaową masę i wstawić do lodówki. -3 warstwa:
schłodzoną śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać żelatynę i 2 ubite białka. Szybko wymieszać, przelać na jasną masę i wstawić do lodówki aby masa śmietanowa stężała. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę i ponownie wstawić do lodówki. Schładzać w lodówce do zastygnięcia galaretki.