Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i kroimy w kostke. Papryke myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Miazsz kroimy w mala kostke. Cebule obieramy i siekamy. Tunczyka osaczamy i rozdrabniamy. Cebule z papryka smazymy na oleju. Wsypujemy ziemniaki i tunczyka. Doprawiamy curry, pieprzem i sola. Mieszamy.
Z maki, jajek, 1/4 szkl cieplej wody, oleju i szczypty soli zagniatamy ciasto. Rozwalkowujemy i wykrawamy kolka. Nakladamy porcje farszu, zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie. Posypujemy natka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !