Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kalmary panierowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalmary mrożone
400 g
mąka pszenna
40 g
olej
1 szkl.
cytryna
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary panierowane

Pierścienie kalmarów obtoczyć w mące, a następnie smażyć w głębokim, gorącym oleju. Podawać z cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak