Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawiamy przyprawą do dań meksykańskich, solą, pieprzem, dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, jajko, formujemy małe pulpeciki.

Zagotowujemy wodę z dodatkiem kucharka, gotujemy w niej pulpeciki: od momentu wypłynięcia na powierzchnię ok 5 minut.

Pomidory moczymy we wrzątku, obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kosteczkę.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy w garnku na łyżce oliwy, jak zacznie być miękka dodajemy pastę z suszonych pomidorów, papryki w proszku, dokładnie mieszamy, podsmażamy jeszcze 2 minutki. Następnie dodajemy pomidory, dusimy pod przykruciem ok 10 minut. Gotowe pomidory miksujemy blenderem na jednolitą masę, zalewamy 3 szklankami bulionu z pulpetów, zagotowujemy. Przed podaniem dodajemy odsączone fasole i pulpety. Danie gotowe! :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    rewelacyjnie wygląda a smakuje pewnie jeszcze lepiej...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychotka! Uwielbiam takie mixy !!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !