Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska z pulpecikami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
czosnek 3 ząbki
jajko 1 sztuka
pomidor 9 sztuk
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
pasta z suszonych pomidorów 2 łyżeczki
sól, pieprz, Kucharek
przyprawa do dań meksykańskich
fasola biała z puszki 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska z pulpecikami

Mięso mielone przyprawiamy przyprawą do dań meksykańskich, solą, pieprzem, dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, jajko, formujemy małe pulpeciki.

Zagotowujemy wodę z dodatkiem kucharka, gotujemy w niej pulpeciki: od momentu wypłynięcia na powierzchnię ok 5 minut.

Pomidory moczymy we wrzątku, obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kosteczkę.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy w garnku na łyżce oliwy, jak zacznie być miękka dodajemy pastę z suszonych pomidorów, papryki w proszku, dokładnie mieszamy, podsmażamy jeszcze 2 minutki. Następnie dodajemy pomidory, dusimy pod przykruciem ok 10 minut. Gotowe pomidory miksujemy blenderem na jednolitą masę, zalewamy 3 szklankami bulionu z pulpetów, zagotowujemy. Przed podaniem dodajemy odsączone fasole i pulpety. Danie gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaś 09.07.2012 20:55
pychotka
Rafał10 29.05.2012 15:20
pychotka! Uwielbiam takie mixy !!
magical66 16.08.2011 18:50
rewelacyjnie wygląda a smakuje pewnie jeszcze lepiej...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak