Sposób przygotowania

Pomarańcz wyszorować, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Miękką margarynę ucierać mikserem na puch z cukrami, skórką i sokiem stopniowo dodając po jednym jajku cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem i po trochu dodawać do masy jajecznej ciągle miksując. Ciasto wyłożyć do formy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy się upiekło. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z masłem i udekorować ciasto. Posypać cukierkami. Można babkę przełamać i skleić polewą czekoladową .Przed pokrojeniem schładzam ją w lodówce .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pysznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    piękna jest
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra babeczka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniała!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    cudna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda rewelacyjnie!!!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    piękna
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    mniam, mniam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam babki, w ogóle jak są świeże

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !