Sposób przygotowania

Małe kapelusze grzybów należy przebrać i opłukać. Włożyć do garnka zalać woda i lekko podgotować aż większość szumowin będzie zebrana. W drugim garnku zagotować wodę z solą i przełożyć grzyby do gotującej się czystej wody. Gotować ok. 15 minut i odcedzić. Powkładać do słoiczków. W małym garnku zagotować ok. 3 szklanek wody, dodać obrana i pokrojoną w krążki cebulę, gorczycę chwilę pogotować. Wodę dosmaczyć octem, cukrem i solą do smaku. Ostudzoną zalewą zalać słoiki z grzybami, zakręcić i pasteryzować ok. 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne grzyby
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra, oby tylko grzyby w tym roku dopisały
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam takie grzybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Moja babcia takie robi, są przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !