Sposób przygotowania

Przygotowanie ciasta drożdżowego: mąkę przesiać do misy, zrobić wgłębienie po środku. Dodać pokruszone drożdże, cukier, szczyptę soli, żółtka, mleczko kokosowe, danio oraz roztopione i przestudzone masło. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do podwojenia objętości.

Przygotowanie kruszonki: do misy przesiać mąkę pszenną, dodać cukier i masło. Rozcierać składniki palcami, aż powstanie kruszonka.

Ciasto przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć truskawki (ja pokroiłam je na drobniejsze części). Na owocach rozsypać kruszonkę.

Piec przez około 50 minut w temperaturze 180°C.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nareszcie można upiec ciasto z pysznymi truskawkami;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Kolejny super przepis.... Poproszę kawałeczek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    no przepis kupuje wiec mam nadzieje ze wyjdzie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ojjj.... Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Rewelacyjne ciacho!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Zaostrzył mi się apetyt na coś słodkiego od samego patrzenia i wyobrażania sobie, jak smakuje.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale piękne, puszyste ciasto :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasta.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !