Sposób przygotowania

W miseczce łączymy mąkę , masło roztopione schłodzone , brązowy cukier , migdały i żółtko, formujemy kulę zawijamy w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki. W między czasie możemy formę wysmarować masłem , ciasto włożyć pomiędzy dwa kawałki foli przezroczystej i rozwałkować na placek , ciasto od razu przekładamy do formy i schładzamy w lodówce ponad 2 godziny. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i piec 20 minut następnie zdjąć papier i piec jeszcze 5 minut odstawić aby przestygło. Następnie ubijamy ser z cukrem , ekstraktem na kremową masę , dodajemy mleko i czekoladę roztopioną i ostudzoną na końcu ubite jajka . Ubijamy razem na gładką masę i wykładamy na zimny spód , ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy od 50 do 60 minut . Gotowe ciasto zimne już wkładamy na noc do lodówki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    ciekawy ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    musi być smaczny,do dodaję do księgi i na pewno zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomyslowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomyslowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię każdy sernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !