Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka.Wymieszać delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia.Czekoladę zetrzeć na tarce i dodać do ciasta.Wyłożyć na blaszkę i piec ok.30 minut w 180 st C.
KREM: 2 szkl.mleka, 2 budynie śmietankowe, 3 żółtka, 1/2 szkl.cukru, 200gram masła.
1 szkl.mleka zagotować.W drugiej szkl.mleka wymieszać budynie,żółtka i cukier.Masę wlać do gotującego się mleka,ciągle mieszając.Wystudzić.Masło utrzeć dodając po 1 łyżce budyniu.Krem wyłożyć na wystudzone ciasto.Na wierzchu poukładać małe beziki.
masło rozgrzać,dodać krówki.Dobrze wymieszać ,żeby się składniki połączyły.Masą krówkową polać beziki.Można zastąpić roztopioną gorzką czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    faktycznie pychotka!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    faktycznie pychotka!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna pianka
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno to jest pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !