Sposób przygotowania

Kotlety cielęce-każdy po ok.200g.Kotlety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. W każdym kotlecie naciąć z jednej strony głęboką kieszeń i posmarować musztardą miodową. Plasterki sera ementaler złożyć na pół i wypełnić serem kieszonki w kotletach. Otwory spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w mące, a następnie panierować w roztrzepanym jajku i następnie obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony.Podawać z sałatką grecką.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    musi świetnie smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !