Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozprowadzamy poruszone drożdże, cukier i około 4 łyżki mąki- przykrywamy i odstawiamy na kilkanaście minut.
Łączymy resztę mąki wymieszanej z solą z drożdżami i 2 łyżkami oliwy- wyrabiamy ciasto.
W zależności od konsystencji możemy dodać jeszcze albo wody albo mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia na kilkanaście minut.
Dzielimy ciasto na części- wałkujemy na placki ( wielkość według uznania).
Przecier mieszamy z dużą ilością przyprawy do pizzy i czosnkiem granulowanym- mieszamy i smarujemy nim placki.
Paprykę, cebulę i salami kroimy według uznania- podsmażamy na łyżce oliwy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem- przyprawiamy kucharkiem i pieprzem- wykładamy na każdą połówkę placka.
Posypujemy startym serem i pokrojonymi oliwkami- składamy placek na pół- łączymy brzegi.
Smarujemy oliwą- posypujemy przyprawą do pizzy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Ulalalala.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    mam ogromna ochote, samo zdjecie przyciage i to bardzo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !