Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kopytka gryczane i duszone żeberka

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane
500 g
mąka pszenna
100 g
mąka gryczana
100 g
sól
Sklep Prymat
jajko
1 szt
żeberka wieprzowe
600 g
cebula
1 szt
papryka żółta
pól
papryka czerwona
pół
olej
2-3 łyżki
sól
Sklep Prymat
cukier
2 łyżeczki
woda
0,5 szkl
śmietana
2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka gryczane i duszone żeberka

Mąkę gryczaną otrzymałam po zmieleniu kaszy w młynku do kawy.
Zagnieść ciasto ze składników na kopytka, Robić wałeczki grubości palca wskazującego i kroimy ukośnie.
Ugotować we wrzątku i wypłukać, odcedzić.

Żeberka pokroić na porcje, obsmażyć z obu stron, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dodać paprykę przyprawić do smaku solą i cukrem oraz pieprzem.
Podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości ok 40 min. Pod koniec dodać śmietanę i zagotować. Podawać z kopytkami i sałatką z pomidorów i ogórków,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 04.06.2011 17:36
wyśmienicie
Katarzyna/kate1980 28.05.2011 19:51
fajny pomysł
artur7 28.05.2011 15:31
smaczne
agnieszka214 27.05.2011 18:46
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak