Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z pianką kawową

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
2 szkl
cukier
1 szkl
mąka
1 szkl
jajko
4 szt
starta czekolada
50 g
śnieżki
2 opak
cappucino
3 łyżki
olej
4 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
kakao
2 łyżeczki
pergamin

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pianką kawową

1. Oddzielić białka od żółtek.
2. Żółtka ubić z cukrem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia,kakao
i olej.Dodać ubite białka, delikatnie wymieszać.
3. Dno blaszki o wymiarach 25x40 cm wyłożyć pergaminem i
posmarować tłuszczem.
4. Ciasto wlać do formy i piec 40-45min w temp. 180-200 stopni.
5. Zimne mleko ubić ze śnieżką, dodać cappucino, i żelatynę
rozpuszczoną według przepisu podanego na opakowaniu.
6. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć częścią masy,
na wierzch wyłożyć pozostałą masę.
7. Posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 01.06.2011 20:53
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak