Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuszki twarogowe z płatkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2 szt
mleko
1 szkl
mąka
1 szkl
cukier
3 łyżki
woda gazowana
0,5 szkl
płatki migdałowe
10 dag
olej do smażenia
cukier puder
wg uznania
twaróg
1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki twarogowe z płatkami

1. Jajka,mąkę,mleko i cukier zmiksuj. Wlej wodę, odstaw na 30 min. Dodaj twaróg i 1/3 płatków migdałowych, połącz.
2. Olej rozgrzej na patelni, usmaż racuchy. Posyp cukrem pudrem i resztą płatków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.01.2014 08:09
bardzo fajny pomysł z tymi migdałami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak