Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w mleku, dodać 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki. Palmę rozmieszać z jajkami, solą, cukrem i połową mąki. Wlać rozczyn drożdżowy, dodać resztę mąki i wyrobić gładkie ciasto. (Ciasto ma być miękkie i nie lepić się do rąk). Odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce, żeby wyrosło. Ciasto rozwałkować na gr.1 cm. Wycinać kółka, zrobić w nich dziurki. Smażyć na bardzo mocno rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Dowolnie polukrować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    lubię drożdżowe oponki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale ładne Ci się usmażyły.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    kiedyś bardzo często robiłam,smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !