Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny
1,5 litra
soczewica
300 g
seler
1 sztuka
oliwa
2 łyzki
przecier pomidorowy
1/2 szklanki
natka pietruszki
2 łyżki
cukier
1 łyżeczka
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cebula czerwona
1 sztuka
papryka czerwona
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy

Soczewice wyplukac, a nastepnie zalac 1/2 bulionu. Przykryc i odstawic na kilka godz. cebule obrac i drobno posiekac. Seler obrac, pokroic w plasterki, a papryke w kostke. Cebule zeszklic na oliwie, dodac seler i papryke. Calosc poddusic.
Do garnka wlac pozostaly bulion, dodac namoczona soczewice oraz podduszone warzywa. pod koniec dodac przecier. Dodac cukier, sol, pieprz i majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak