Sposób przygotowania

1. Białka ubić z cukrem. Żółtka ubić z roztopioną czekoladą. delkiatnie połączyć obie masy. Wymieszać mąkę przesianą z proszkie do pieczenia. Ciasto przelac do formy wyłożonej pergaminem. piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni. czekoladowy biszkopt wyjąć z blachy, odłożyć do schłodzenia. Ostrożnie oderwać papier.
2. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać twaróg, wymieszać. odłożyć 1/4 kremu. Resztę kremu rozsmarowac na cieście. Na krawędziach poukładać czereśnie (lub inne owoce wedle uznania). Ciasto zrolować ze ściereczką (pergaminem). wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch rolady posmarować odłozonym kremem. Posypać wiórkami kokosowymi. Udekorować owocami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !