Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

POMIDORY FASZEROWANE

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory duże
1 kg.
jajko
1 sztuka
żółtko jajek
1 sztuka
cebula
1 sztuka
masło
12 dag.
Bułka tarta klasyczna Prymat
- -
mąka
1 łyżka
sól
- do smaku
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
cielęcina
40 gotowana
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: POMIDORY FASZEROWANE

Pomidory opłukać, pościnać z wierzchu, wydrążyć i posolić.

Miąższ przetrzeć przez sitko, dodać pokrojone mięso, poszatkowaną cebulę, tartą bułkę, masło, sól i pieprz do smaku. Farszem napełnić pomidory, nakryć wierzchem.

Przełożyć do brytfanki. Dusić ok. pół godziny. Co jakiś czas podlewać rosołem sporządzonym z kostki rosołowej.
Pomidory wyjąć, powstały w czasie duszenia sos zaprawić mąką i ponownie polać nim pomidory. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak