Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć, 2-3 razy wypłukać i włożyć do garnka. Skrzydełka opłukać włożyć do garnka i wlać ok. 2 litry wody. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Pora rozciąć i dobrze opłukać, zieloną część pokroić.Warzywa dodać do garnka. Jak się zagotuje to dodajemy wypłukaną kaszę lekko zupę solimy i gotujemy do miękkości. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, białą część pora pokroić i dodajemy wszystko do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków i doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na koniec opłukać i posiekać natkę pietruszki i dodać do zupy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    apetyczna zupa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z grzybkami nie robiłam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !