Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek z 1/2 szklanką cukru. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia .Dodawać po łyżce do piany z białek miksując cały czas . W trakcie dodawania mąki wrzucić do masy po jednym żółtku ( 2 sztuki ).Podzielić ciasto na pół .Do jednej części dodać kisiel- zmiksować .Średnią lub małą foremkę ,,keksówkę „ wysmarować masłem i wysypać bułką tartą .Wkładać na przemian po kilka łyżek jasnego i czerwonego ciasta .Na wierzchu ułożyć czereśnie ( w trakcie pieczenia wpadną w ciasto . Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni . Ciasto piec ok. 45 minut ( czas zależy od wielkości blaszki ).Trzeba pilnować i gdy biszkopt zrobi się złoty z wierzchu ostrożnie sprawdzić patyczkiem czy jest w środku upieczony .Gdyby był jeszcze wilgotny to przykryć wierzch folią aluminiową i dopiec ). Wyjąć blaszkę z piekarnika i zostawić ciasto do ostygnięcia . Można wystudzone posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre!!!!
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Ale wspaniałe!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo lubię czereśnie, ale jeszcze nigdy nic z nich nie piekłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    wygląda bardzo apetycznie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    jakie pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !