Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron ze szparagami i wędzonym łososiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zielone szparagi
1 pęczek
śmietana kremowa 30% lub 36%
100 ml
makaron tagliatelle
200 gram
wędzony łosoś
100 gram
cebula
1 szt
posiekany szczypiorek
2 łyżki
koperek
2 łyżki
oliwa
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżki
wino białe wytrawne
100 ml
parmezan
4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szparagami i wędzonym łososiem

Szparagi umyć, odciąć i wyrzucić zdrewniałe końce. Resztę obrać do połowy długości szparaga od grubszej jego części, opłucz i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotować przez 3-5 minut, odcedzić, trzymać w cieple.Cebulę zeszklić na 2 łyżkach oliwy, podlać winem, gotować do zredukowaniu płynu, dodać śmietanę i zagotować.Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, połączyć z sosem śmietanowym, dodać pokrojonego w dużą kostkę łososia, zagotować. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem, dodać zieleninę i pokrojone na 3 centymetrowe kawałki szparagi. Przed podaniem posypać tartym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 25.09.2011 10:40
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak