Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę (dwie łyżki odłożyć) wymieszaną z proszkiem, na koniec pianę z białek. Ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki, do trzeciej resztę mąki. Na blaszkę wylać ciasto z wiórkami ułożyć na nim warstwę biszkoptów posmarować dżemem, wylać kolejne ciasto z kakao i na nie biszkopty i dżem, na wierzch ciasto jasne.Pieczemy w temp. 180st około 60 min. Ostudzone polewamy polewą i posypujemy wiórkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Aż mi ślinka cieknie jak patrzę na takie cudo:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super przepis, wygląda pysznie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    musi być pyszne takie ciacho :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    palce lizac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !