Sposób przygotowania

Ryż ugotowac w lekko osolonej wodzie i mleku (pół na pół ) na gęsto.Jabłka obrac ,zetrzec na tarce do jarzyn.Połowę ryżu rozłożyc na średniej tortownicy.Posypac cukrem i włożyc kilka kawałków masła.Przykryc połową jabłek posypanych cukrem i cynamonem.Na to położyc drugą połowę ryżu i masło,a na wierzchu jabłka.Zapiekac w piekarniku w temp.180 stopni przez około godzinę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !