Sposób przygotowania

Ciasto: Białka ubij, dodaj cukier, ubijaj do rozpuszczenia, dodaj ocet i płatki. Podziel na 2 części i upiec na złoto w 2 blaszkach (25x36 cm) w temp. 180 stopni.
Krem: 3/4 szklanki mleka zmiksuj z mąką i żółtkami, resztę mleka zagotuj. Dodaj rozrobione żółtka, mieszaj, aż powstaną pęcherzyki powietrza, ostudź i utrzyj z masłem i margaryną.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę i zmiksuj. Placki przełóż kremem i śmietanką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    na pewno wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    chętnie bym spróbowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !