Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z papryki w sosie tatarskim

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świerz papryka
4 strąki
papryka konserwowa
1 strąk
zalewa z papryki konserwowej
2-3 łyżki
cebula
1 szt
sos tatarski
1/2 szklanki
Sklep Prymat
cukier
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
rzeżucha
3 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z papryki w sosie tatarskim

Strąki papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, wrzucić do wrzącej wody, zagotować i odcedzić. Obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ccebulę obrać posiekać, wymieszać z papryką. Dodać rzeżuchę, sos tatarski, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.Podawać do dań rybnych i jarskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.05.2011 14:35
pycha
romanrafal
romanrafal 22.05.2011 08:49
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak