Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kwaszonej z twarogiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek świeży
do smaku
buraki
2 szt
olej
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
jajko ugotowane na twardo
1 szt
twaróg
5 dag
kapusta kwaszona
40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kwaszonej z twarogiem

Buraki oczyścić, umyć, upiec w piekarniku. Następnie wyjąć, przestudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, połączyć z pokrajaną kapustą, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Wymieszać z olejem. Doprawić i posypać przetartym przez sito sercem twarogowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak