Sposób przygotowania

Porcje rosołowe oczyścić (ja usuwam prawie całą skórę i tłuszcz, bo nie lubię tłustych zup), zalać wodą i zagotować.Przed momentem wrzenia zebrać szumowiny. Dodać sól, kostki bulionu, por i pokrojoną w półplasterki marchew.Gotować 10-15 minut. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotować dalej, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać pieprz, doprawić przyprawą uniwersalną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    U nas ta zupa nazywa sie parzycha. Jest pyszna:)
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Uwielbiam kapu?niaczek z m?odej kapusty.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny taki kapuśniaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !