Sposób przygotowania

Mannę wymieszać ze szklanką zimnej wody, 1,5 szklanki wody zagotować. Do wrzątku wlać wymieszaną z wodą kaszę, doprowadzić do zawrzenia. Rondel z gotującą się kaszą ustawić na ochronnej płytce metalowej na małym płomieniu gazowym, gotować powoli (często mieszając) przez 15-20 minut. Do ugotowanej kaszy dodawać gorące mleko, doprowadzić do zawrzenia, odstawić, przyprawić do smaku solą i odrobią cukru. Podawać zaraz po ugotowaniu, Amatorzy mogą dodać do każdej porcji łyżkę posiekanej zielonej pietruszki.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ciekawe czy dobre :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Gęsta i jeszcze polać sokiem, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !